Stacks Image 42

BESTELLEN BEGINT MET EEN IDEE…

Laat u inspireren door de tientallen voorbeelden van tafels en kasten in de beeld-galerij op deze website. Noteer de productcode en vermeld die in alle communicatie. Vergeet niet dat dit slechts een vertrekpunt is. Wij kijken er naar uit om uw eigen creaties te bespreken en te realiseren.
Stacks Image 332

OVERLOOP DE KEUZES

Kies voor een bepaalde stijl. Denk na over houtsoort en afwerking. Elke tafel of kast die we maken is uniek; er is dus veel ruimte voor persoonlijke smaak.
houten-tafels-kasten-bestellen-kopen

NOTEER AFMETINGEN, SCHETS EEN PLANNETJE

Verzamel alle belangrijke afmetingen om uw tafel of kast te laten passen. Een plannetje is zeer handig, maar ook een snapshot kan helpen om uw idee te verduidelijken.

CONTACTEER ONS…

U kan ons steeds vrijblijvend contacteren voor alle bijkomende informatie. Als u de, op deze pagina beschreven, info hebt kunnen verzamelen is het meestal al mogelijk om een offerte op te maken.

…OF BETER: KOM EENS LANGS

Toch is het aangewezen om eens binnen te springen in onze toonzaal: sommige keuzes zoals houtsoort en afwerking zijn makkelijker te maken met enkele stalen bij de hand. Sommige ontwerpen vragen technische oplossingen waarvoor we eventueel alternatieven zullen aanbieden…kortom: wij willen u graag zo volledig mogelijk informeren alvorens u een beslissing neemt. Voor de definitieve bestelling komen we bij u
ter plaatse opmeten.
houten-kasten-keuze
Met deze rubriek willen we u op weg helpen bij het maken van materiaal-keuzes voor uw tafel of kast. Dit is echter geen volledige catalogus van alle mogelijkheden en combinaties! Evenmin doen deze digitale afbeeldingen recht aan het echte hout. Kleur, textuur en glans kan je beter in onze toonzaal beoordelen. Dit is wel een overzicht van de meest gebruikte houtsoorten en hun verwerking. Ook het gebruik van deze terminologie kan helpen om uw ideeën te verwoorden. Zoals voor alle info op deze website staan wij altijd klaar met meer uitleg.
houten-kasten-lat

Houtsoort

eik-voorbeeld

EIKENHOUT

Al eeuwenlang de standaard voor het maken van tafels en kasten. Eik is mooi, sterk, duurzaam, goed bewerkbaar en is het veelzijdigste voor de behandeling en de afwerking.
notenhout

NOTELAAR

Bij notelaar of notenhout komt de pracht van hout helemaal tot zijn recht. De donkere tint en uitgesproken nerven stralen klasse uit en maken van uw tafel een echte blikvanger.
grenen-voorbeeld

GRENEN

Uitstekend alternatief voor eik. Grenen scoort hoog op alle punten, heeft zijn eigen uitstraling en dat alles voor een aantrekkelijke prijs. Beste keuze als het hout geschilderd wordt.
houten-kasten-lat

Classificatie

grenen-gaaf-voorbeeld

gaaf grenen (A-keuze)

Stacks Image 61602
Meubelhout wordt geklasseerd van gaaf (A-keuze), via Bis-keuze tot rustiek. Dit heeft vooral betrekking op de aanwezigheid van knopen in het hout. Rustiek hout wordt zeer dikwijls gebruikt bij het nastreven van een landelijke stijl, terwijl gaaf hout meestal favoriet is bij moderne design tafels en kasten.
houten-kasten-lat

Behandeling

grenen-bets-voorbeeld

grenen met donkere beits

Stacks Image 61617
eik-beits-voorbeeld

lichtgrijs gepigmenteerd eik

Stacks Image 61623
Door het behandelen met beits geven we het hout kleur en tint. Zo kunnen karakter geven aan het hout: warm en donker, strak stijlvol neutraal, bescheiden zachte tinten of uitgesproken tekening. In dit stadium kunnen we er ook voor zorgen dat de kleur van het hout mooi harmonieert met uw interieur. Maatwerk ten top.
houten-kasten-lat

Afwerking

eik-olie-voorbeeld

eik met olie afgewerkt

Stacks Image 61635
eik-vernis-voorbeeld

eik afgewerkt met vernis

Stacks Image 61641
Puristen kiezen voor de diepe authentieke glans van met boenwas of olie afgewerkt hout. Dit laat het hout op natuurlijke wijze verouderen , maar vraagt wel regelmatig onderhoud. Vernis biedt een betere bescherming en is onderhoudsvriendelijk. Met vernis kan u kiezen tussen glanzend en mat.

Houten tafels en kasten kunnen uiteraard ook geschilderd worden, wat zorgt voor een prima bescherming en een perfecte harmonie met het kleurenpalet van het interieur.
houten-kasten-lat

Patina

hout-patina-voorbeeld

patina aangebracht

Stacks Image 61651
Patina krijgen we door het gebruik en het natuurlijke verouderingsproces van hout. Bij onze duurzame tafels en kasten zou dit veel tijd vergen; daarom versnellen we dit door een combinatie van behandelen en schuren, of door gebruik van recuperatie hout. Zo kan u onmiddellijk genieten van de karaktervolle uitstraling van getaande meubelen.
Stacks Image 61514
Stacks Image 61588
Stacks Image 61571

Stalen onderstel, powder-coating

Stacks Image 61667
Stacks Image 61578

Stalen onderstel, powder-coating

Stacks Image 61673
Gebruik van staal voor tafelonderstellen biedt uitgebreide ontwerpmogelijkheden. Net zoals voor hout zijn design, afmetingen en afwerking op maat bestelbaar. Standaard kiezen we voor het duurzame en mooie "powder-coating" als techniek voor de afwerking.Kleuren voor deze techniek kan U kiezen uit ons gamma.
Stacks Image 61595
houten-kasten-keuze
Een belangrijk aspect van ons maatwerk is het op maat inwerken van functionaliteit in onze volhouten meubelen. Ook deze technieken worden op maat aangeboden. Met creatieve oplossingen is een mooie integratie mogelijk in zowel moderne als klassieke meubelen. Hieronder vindt U enkele voorbeelden van toepassingen. Zoals met alle maatwerk is deze lijst slechts een beperkte weergave.
houten-kasten-lat

Kabelgoten

hout-werktafel
hout-bureau
Kabelgoten, op maat gemaakt, gemakkelijk toegankelijk, met aansluitpunten exact waar U ze wil. Uw topklasse bureau of werktafel krijgt ook functionaliteit op maat.
Stacks Image 61683
houten-kasten-lat

Mobiel

hout-salontafel
wieltjes houten tafels
Onze lage tafels kunnen door hun sterke constructie als sokkel worden gebruikt voor soms zware lasten.
Wieltjes zijn dan handige hulpmiddelen. Met maatwerk lukt het ons om ze onopvallend aan te brengen. Op het voorbeeld zijn ze deels verborgen achter de opgedikte tafelrand.
Stacks Image 61691
houten-kasten-lat

Multimedia

hout-salonkast-detail
multimedia
Al onze kasten, modern en klassiek, kunnen worden ingericht als up-to-date multimedia behuizing. Uitschuifbare platformen; ophangsystemen voor schermen; de voordelen van maatwerk ten volle benut.
Stacks Image 61697
houten-kasten-lat

Verlichting

hout-vitrinekast-detail
vitrinekast_verlichting
Maatwerk laat ons toe om verlichting te integreren in de design van onze kasten. Van de perfect geplaatste spotlampjes in een vitrinekast tot een spectaculaire glas in lood verlichting
Stacks Image 61703
Stacks Image 61530
houten-tafels-kasten-eco
In deze rubriek zoemen we even in op enkele specialiteiten van Henry's House
Stacks Image 61722
Stacks Image 61730
Stacks Image 61732
Stacks Image 61724
Stacks Image 61728