houten-tafels-kasten-eco

XXL tafels op maat, een kans om ons vakmanschap te tonen.

XXL tafels zijn altijd spectaculaire meubelstukken. Maar dat is niet de voornaamste reden waarom ze gevraagd worden. Het samenhorigheidsgevoel om rond één grote tafel te zitten is altijd een meerwaarde. Onze XXL tafels vind je dan ook terug in heel wat bedrijfskantines waaronder Thurn und Taxis in Brussel, en Mars in Zaventem of de Vlaamse overheid in het Herman Teirlinckgebouw. Het maken op maat van grote massieve tafels die voldoen aan onze zeer hoge kwaliteitsnormen is een technische uitdaging die we graag aangaan.
xxl houtentafel
xxl tafels 179gbw
xxl  tafels 179cbw
xxl tafels 179ebw

Een technische uitdaging

Massief hout is gevoelig voor vochtigheid en temperatuur. Ook door gewicht en belasting treden er spanningen op in een volhouten constructie. Dit geldt in het bijzonder voor grotere constructies, zoals onze XXL tafels. Dit zou kunnen leiden tot verzwakkingen of vervormingen. Om dat risico uit te sluiten gebruiken we compenserende en verstevigende constructiemethoden; zowel in hout als in metaal (waarbij het metaal onopvallend in het hout wordt ingewerkt).

Voor XXL tafels is de toegankelijkheid van het gebouw dikwijls een hinderpaal. Sommige van onze grote tafels zijn zo ontworpen dat zij in stukken kunnen aangevoerd worden en dan ter plaatse afgewerkt tot een solide geheel. Dit zonder de stevigheid te compromitteren.

Zoals voor al onze tafels en kasten staan wij garant voor extreme duurzaamheid.
voorbeelden: T 178 en T 179
xxltafels 179fbw
xxl tafels 179bw
xxl  tafels 179hbw

Metaal als alternatief voor XXL tafels

Voor multifunctionele XXL tafels in een moderne designomgeving is een metalen onderstel een uitstekend alternatief. Een extra verstevigd frame uit hoogwaardig staal laat toe om XXL tafels te maken met een slanke "look" zonder iets in te boeten aan stevigheid of duurzaamheid.

Ook in het laswerk tonen we ons vakmanschap: perfect afgewerkte en behandelde lasnaden, Het stalen onderstel wordt uiteindelijk voorzien van een slijtvaste powder-coating beschermlaag.


Een massief houten tafelblad zorgt voor de exclusieve uitstraling. Voor de afwerking van het houten tafelblad werken we standaard met onderhoudsvrije, UV bestendige en slijtvaste vernis.
voorbeeld: T 184
Zie ook: Spotlight Hout & Metaal
metaal hout XXL 1
metaal hout XXL 3
metaal hout XXL 2
houten-tafels-kasten-artisanaal