houten-tafels-kasten-eco

Samenwerking om ons aanbod te verbreden en te verdiepen: de “Françoise Bliek design reeks”.

Kenmerkend voor alle design van Françoise Bliek zijn de speelse, sierlijke vormen. Een uitdaging voor ons als meubelmaker. Op een pragmatische manier werden de concepten vertaald in ontwerpen voor volhouten tafels van hoge kwaliteit. Een samenwerking en eindresultaat waar we behoorlijk fier over zijn. In de ontwerpfase leverde het talent van Françoise verfrissende ideeën , maar ook in de productiefase werd er met partners gewerkt. Om efficiënt de vereiste nauwkeurigheid te bereiken voor de vloeiende vormen van de tafelpoten kozen we voor een computergestuurde aanpak. Hierbij betrokken we onze buren van de sociale werkplaats vzw De Brug. Een samenwerking met maatschappelijk belang en tegelijkertijd een hoogtechnologische uitbreiding van onze productiemogelijkheden.
Bliek trio

Françoise Bliek

studeerde af in 1983 aan het hoger St-Lucasinstituut in Gent. Haar lange succesvolle carriėre begon in Italië, waar ze met verschillende architecten samenwerkte. In 1986 behaalde ze de titel “Master of Design” aan de Domus Academy in Milaan.
Zie ook tafels T 162 en T 163

Vlot meertalig gaf ze ook een aantal jaren les aan de afdeling binnenhuisarchitectuur van het Quasar Hoger instituut in Rome. Meubelontwerpen was steeds een belangrijk onderdeel van haar werk, en ze is auteur van verschillende meubels met modelregistratie OAMI.
houten-tafels-Bliek
Bliek_maquette
Bliek_Salon
houten-tafels-kasten-artisanaal